Barion Pixel

A Funky történet

2018-ban – több évtizedes hazai vendéglátóipari tapasztalatunk alapján – megálmodtunk egy innovatív gyümölcsital-családot, 2020-ra pedig el is készült a saját gyümölcsfeldolgozó üzemünk Szécsényben. És hogy miért pont ott?

Alapításunkkor fontos szempont volt, hogy az alapanyagok nagyrészt helyi, illetve nyomon követhető forrásból származzanak, és hogy üzemünket egy hátrányos helyzetű térségben építsük fel, hozzájárulva ezzel a szakképzett munkaerő helyben tartásához.

Egyedi ízkombinációinkat szándékosan úgy alkottuk meg, hogy azok nagy részéhez a régióban lévő termelők tudják biztosítani az alapanyagot.

A márka fenntarthatóságra és ökológiai lábnyomunk minimalizálására törekszik, és hisszük, hogy ezek a finom zöldségek és gyümölcsök a természet ajándékai, ezért tisztelettel bánunk a maradékokkal is: ezeket a környező állatfarmok bájos lakói kapják meg takarmányként.

A kezdetektől valami egyedit, extrát, minőségit, újat terveztünk létrehozni, így született meg a Funky Forest márka!

Merülj el a katartikus gyümölcs élményben és ébredj fel!

A fenntarthatóságra nemcsak az innovatív gyártásban, a környezetvédelemben, de egyéb társadalmi területeken is törekszünk.

A Funky Forest-et olyan szellemiségben alapítottuk, amellyel az egészséges és tudatos életmód hirdetését elméletben és gyakorlatban is segíteni akartuk, így nem kérdés, hogy erre nap mint nap fókuszt helyezünk. A Funky Forest szécsényi üzemének alapelve az adalék- és tartósítószer-mentes előállítás, a gyártás ökológiai lábnyomának minimalizálása, valamint prioritást élveznek a helyi alapanyagok, és a nyomonkövethetőség.

A jövő generációja

Gyerekekkel, a gyerekekért

Hisszük, hogy a gyermekek és fiatalok étrendjében kiemelt helyet kell kapnia a zöldségeknek és a gyümölcsöknek. Sajnos a minőségi, változatos étrendet sok hátrányos helyzetű család nem engedheti meg magának. Emiatt rendszeresen támogatjuk a környező iskolákat, szeretetszolgálatokat, kórházakat: pl. Gézengúz Alapítvány, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Heim Pál Gyermekkórház, Szécsény város oktatási intézményei. Évente átlag több, mint 20.000 üveg gyümölcslevet osztunk szét.

Lokalitás

Magyar termelők, helyi gazdaságok

Szécsény és térsége kiemelt szerepet kapott a Funky Forest életében. Alapításunkkor fontos szempont volt, hogy az alapanyagok nagyrészt helyi, illetve nyomon követhető forrásból származzanak, és hogy üzemünket egy hátrányos helyzetű térségben építsük fel, hozzájárulva ezzel a szakképzett munkaerő helyben tartásához. A Funky Forest csapata ezen kívül gyakran járja a környező településeket, hogy a rászoruló családoknak és iskoláknak a helyi önkormányzat segítségével adományozzon gyümölcsleveket.

Fenntarthatóság

Gondosan a jövőért!

Gyümölcsleveinket környezetbarát üvegcsomagolásba töltjük, az üzem és a hűtőház energiaigényét pedig jelentős részben zöld energiával, napelemek segítségével biztosítjuk. 2021-ben összesen 10.000 kg almazúzalékot adtunk át takarmányként a környékbeli állatfarm lakóinak. Példamutató tevékenységünkkel 2022-ben megnyertük az International Vegan Label Awards ‘Best in Positive Impact’ – A legjobb pozitív hatást kiváltó vállalat” díját egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben.

Edukáció

Innováció, mindenkinek

Mivel mind az innováció, mind a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás terén elhivatottak vagyunk, az edukációt és a hitelességet, megbízhatóságot is elengedhetetlennek tartjuk, ezért elismert dietetikusokkal, Szabó Adriennel és Mirgai Zitával is együtt dolgozunk, akik a Funky Forest® blogján rendszeresen publikálnak szakmai bejegyzéseket táplálkozási tanácsokkal, alapanyag-információkkal, életmód és életvezetési tanácsokkal.

A Funky csapata fenntarthatósági fanatikusokból, gyümölcsimádókból és kiváló szakemberekből áll

Bertényi Gábor

Alapító

Bognár Botond

Ügyvezető, Tulajdonos

Zsendovits Ábel

Tulajdonos

Lozsádi Dániel

Alapító, Tulajdonos

László Judit

Kereskedelmi vezető

Máder Évi

Pénzügyi vezető

Rendes Szabolcs

Ügyvezető

Izsó Krisztina

Irodavezető

Great Taste

2023

(Great Taste)

Superior Taste Díj

2023

(International Taste Institute)

Best in Positive Impact

2022

(V Label Awards)

Az Év Innovációja

2022

(Inno d’Or)

Hida nagydíj

2023

(OMÉK)

A Funky Forest 2021 tavaszán a HUNGARICOOL győztesei közé került

A Funky Forest 2021 tavaszán a Hungaricool by Spar győztesei közé került és nyert így széleskörű támogatást. Azóta az Intersparokban és nagyobb Spar üzletekben is megtaláltok minket az ország számos pontján!

Hazai alapanyagok, elsősorban magyar termelőktől

15 különböző friss hozzávaló, számtalan recept