Barion Pixel

Meggy

Miért is imádjuk a meggyet? Antioxidáns-tartalma miatt mindenképp érdemes nyersen az étrendünkbe illeszteni. A pirosas-bordós gyümölcsök jótékony hatású vegyülete, színanyagcsoportja; az antociánok pedig erős gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságokat biztosítanak többek között ennek a gyümölcsnek is. Az alma után a meggy a második legnagyobb mennyiségben termesztett gyümölcs hazánkban! Edzéskor is jusson eszedbe a meggy, ugyanis a céklalé mellett is rendelkezik néhány, a sportolók számára hasznos tulajdonsággal. Kutatások alapján a regeneráció ütemét és az izomláz mértékét tudja pozitív irányba befolyásolni, például a magas antioxidáns-kapacitás és a gyulladáscsökkentő hatás révén. Erre körülbelül 300 ml préselt meggylé alkalmas, edzés előtt és edzés után is (minél hamarabb, ideálisan fél órán belül) alkalmazható.

VAGY A meggy dicsőítéséhez a Szent István és a Semmelweis Egyetem munkatársai által összefoglalt közleményt hívtam segítségül.

A meggy antocianinglükozidjai (polifenolos növényi vegyületek) hatékonyan csökkentik a gyulladásos eredetű fájdalomérzetet, hatóanyagának erőssége összevethető az ibuprofen gátlóhatásával. “Humán kísérletek alapján igazolódott, hogy a túlzott fizikai igénybevételből eredő izomsérülések kialakulása is mérsékelhető meggylé fogyasztásával.”
A meggy számos különböző antioxidáns hatású vegyületet tartalmaz (pl.: melatonin, kempferol, perillil-alkohol, ellagsav, flavonoidok, antocianinok, flavonolok) melyek közül több stabilitását a feldolgozás nem befolyásolta.
Egereken végzett vizsgálat esetén azt találták, hogy a meggy antocianin tartalma mérsékelte az emésztőszervi daganatsejtek és humán vastagbéldaganatsejtek növekedését.
A meggy egyik polifenolos vegyülete (genisztein) ösztrogén-antagonistaként védőhatású lehet bizonyos mell- és méhnyakdaganatok kialakulásával szemben.
Nem szeretnénk egy gyümölcsöt sem kiikiáltani a superfood listáról, mert az egészség kulcsa a változatosság, de egyes vizsgálatok kimutatták, hogy egy típusú meggy antioxidáns kapacitása többszörösen felülmúlja az alma, a szamóca, a málna és a piros ribiszke átlagos antioxidáns kapacitását is.
Állatkísérletek eredményeiről elmondható, hogy a meggy csökkenti a vérplazma összkoleszterin és LDL szintjét.
A meggy glikémiás indexe (GI: 22) jelentősen elmarad a többi csonthéjas gyümölcshöz képest (GI: 39–57), amit feltehetően a meggy bioaktív vegyületei által kiváltott vércukorcsökkentő hatás és a rosttartalom magyaráz.
Remélem az ízletes tippek és a meggy jótékony hatásainak megismerése után, már ti is annyira várjátok a meggyszezont mint Wacky Wolf!

Forrás: http://real.mtak.hu/80067/1/650.2018.31024.pdf

Termékeink meggyel

Funky Forest® 100%-os préslé, alma-meggy-bodza 330 ml

Funky Forest® 100%-os préslé

alma-meggy-bodza 330 ml

529 Ft

Alapanyagok:

  • alma 60%
  • meggy 30%
  • bodza 10%
Funky Mix

Funky Mix

A csomag összesen 12 darab általad választott préslevet vagy smoothiet tartalmaz.

A csomagra most 10% kedvezményt is adunk.

Team Red 11+1 akciós csomag

Team Red 11+1 akciós csomag

6419 Ft

A csomag összesen 6 darab 330 ml (3 alma-meggy-bodza, 3 alma-cékla-répa) és 6 db 250 ml (3 alma-eper-tőzegáfonya, 3 alma-ribizli-mangó) terméket tartalmaz.

A csomagban 1 db 330 ml préslevet ajándékba adunk.

 

Minden, ami meggy

Ne maradj le a menő meggy és cseresznye szezonról!

Ne maradj le a menő meggy és cseresznye szezonról!

Ne maradj le a menő meggy és cseresznye szezonról! Élénk színükből is következtethetünk rá, hogy a cseresznye és a meggy…

Ha nyár, akkor utazás, fagyi, strand, jégkása. És ez így van rendben.

Ha nyár, akkor utazás, fagyi, strand, jégkása. És ez így van rendben.

Azért beszélünk most az élmények kapcsán a cukorról, mert bár mindig téma ez a “fehér méreg”, most különösen a kérdések…

A smoothie bowlok csodás világa

A smoothie bowlok csodás világa

Smoothie bowl: egészséges, szép és akár egy diétába is beleillik a dietetikus szerint Itt a tavasz és a télen lemerült…

Színes táplálkozás, télen is!

Színes táplálkozás, télen is!

Lehet télen egészségesen enni multivitaminok nélkül? Mit egyek egyáltalán télen, amikor semmi sem terem? Sok hasonló kérdés kavarog bennünk a…

Wacky Wolf szezon – eljött a meggy ideje!

Wacky Wolf szezon – eljött a meggy ideje!

Megérett a meggy, flúgos farkasunk pedig már nyalogatja is a száját, hogy mind bekebelezze! Dietetikusunk szerencsére meggyőzte, hogy a Funky…

A nyár piros ruhás szuperhőse: elmeséljük a meggy titkait!

A nyár piros ruhás szuperhőse: elmeséljük a meggy titkait!

Májustól júliusig, pirostól a bordóig, fanyartól az édesig élvezhetjük a meggyet minden szupererejével együtt. Fülöp Lili (@lilivilaga) dietetikusunk most a…

Tudtad, hogy a Funky Forestnél dietetikusokkal dolgozunk, hogy minél naprakészebb, hitelesebb információval szolgálhassunk számotokra?

Funky életmód

Számos hasznos információ, receptek, tippek, trükkök a Funky Forest dietetikusától, Mirgai Zitától
Ez a mező kötelező
Ez a mező kötelező
Ez a mező kötelező
Ez a mező kötelező
Ez a mező kötelező