Barion Pixel

Gyakori kérdések

Ezeket kérdezitek az új csomagolásról

Miért változott a csomagolás?

A Funky Forest prémium gyümölcslevei 2023 őszétől megújult csomagolásban érhetők el. Az új csomagolásokon egységesebb, letisztultabb arculattal és Foresttel, a vagány sünnel találkozhattok, aki megtestesíti azt az életérzést, amit termékeink is rejtenek: Természetes módon feldolgozott értékes zöldség és gyümölcsöket és egy funky feelinget, amely felrázza a mindennapjaitokat.

Mit jelentenek a színek az új csomagoláson?

A Funky Forest 100%-ban gyümölcsökből és zöldségekből készült, prémium minőségű préslevei és smoothie-jai többféle ízkombinációban érhetők el. Ezeket a kombinációkat a csomagolások színvilágában is megjelenítettük, hogy még könnyebben megtaláld a polcokon a kedvenceidet, és az összetevőket bemutató, jól látható feliratok is segítik a tájékozódást.

Továbbra is minden ízben megvásárolhatók a Funky Forest gyümölcslevek?

Igen! A Funky Forest termékválasztéka változatlan, továbbra is többféle íz közül választhattok, melyek nem tartalmaznak színezéket, tartósítószert és hozzáadott cukrot sem. Termékeink legmagasabb minőségét számos nemzetközi díj, köztük Great Taste, Superior Taste Award, International Vegan Label – Best in Positive Impact, Inno d’Or elismeréseink is bizonyítják.

Hol kaphatóak a Funky Forest gyümölcslevek?

Termékeinket megrendelhetitek webshopunkon, megtalálhatjátok az Interspar hazai üzleteiben, a Kifli.hu-n, országszerte a Félegyházi Pékség kiemelt üzleteiben, számos speciality kávézóban, pékségekben, étteremben, szállodában országszerte, neves szórakozóhelyeken szórakozóhelyen (A38, Szimpla) is fogyaszthatjátok és akár az irodátokba is rendelhetitek.

Létezik a sün, akiről a Forest karakterét mintáztátok?

Forest, a sün természetesen:) egy kitalált figura, de bármelyik erdőszélen találkozhattok hozzá hasonlóan egészségtudatos és energikus kis emlőssel. Tudtátok, hogy

– a sünök kedvelik magas tápértékű élelmet? Hiszen ezeket felhalmozva tudnak a téli álom alatt is életben maradni.

– szívesen fogyasztják a természetben előforduló gyümölcsöket?

– annyira aktívak, hogy naponta akár 4 km-t is gyalogolnak az erdőszéleken?

Ezeket kérdezitek az összetevőkről

Honnan érkeznek az összetevők?

A zöldségeink és gyümölcseink nagy része a szécsényi üzemünkhöz közel található termelőktől érkezik, illetve magyarországi termelőktől. A mangó és a gyömbér azonban egzotikus mivoltuk miatt távolabbi országokból érkezik hozzánk. Jövőbeni célunk az alapanyagok teljes nyomonkövethetőségének biztosítása.

Mivel éritek el, hogy az italokban a lehető legtöbb vitamin megmaradjon az előállítás során?

Termékeinkhez a friss zöldségeket, gyümölcsöket frissen préseljük és kíméletes hőkezeléssel kezeljük. Ezt követően szabályozott körülmények között hűtjük le a terméket, ezzel biztosítva azt, hogy a lehető legtöbb értékes anyag megmaradjon.

Meddig állnak el a juice-ok?

Bontatlan, pasztőrözött és üvegbe zárt gyümölcsleveink szobahőmérsékleten (5 és 25 Celsius fok között) tárolva akár egy évig is elállnak. A pontos szavatossági időt az üvegek nyakán találod.

Ezeket kérdezitek a rendelésről

Magánszemélyként is rendelhetek a honlapról Funky Forest présleveket és smoothiekat?

Természetesen! A minimális rendelés azonban termékenként változó, ezekről az adott termékek aloldalain, illetve check-outkor találsz információt.

Kihez forduljak, ha problémám van a kiszállított préslevek és smoothiek mennyiségével, minőségével, típusával, kiszerelésével?

Amennyiben a szállítással vagy a termékekkel kapcsolatban bármilyen hibát észlelsz, írj nekünk bátran a rendeles@funkyforest.hu email címre!

Tudok személyes átvétellel is rendelni tőletek? Ez esetben hol tudom átvenni a rendelést?

Egyelőre csak országos házhozszállítást választhatsz, de dolgozunk azon, hogy később szécsényi üzemünkben, vagy budapesti irodánkban is meglátogathass minket.

Mennyi idő alatt érkezik meg a csomagom?

Igyekszünk a lehető leggyorsabban eljuttatni hozzád a csomagot. Általában, ha délelőtt 11.00-ig leadod a rendelésed, már másnap élvezheted a Funky ízeket. Azonban adódhatnak kisebb-nagyobb fennakadások a szállításban, ezért a 2-3 munkanapot vállalunk határidőnek.

Ezeket kérdezitek a fenntarthatóságról

Hogyan jelenik meg a környezettudatosság a Funky Forest italainak előállításában? Hogyan csökkentitek az ökológiai lábnyomotokat?

Adalékanyag hozzáadása nélkül, környezetkímélő technológiával fejlesztjük a termékeket, amelyekben kizárólag gyümölcsök és zöldségek találhatóak.Ezeket frissen préseljük, majd környezetbarát üvegcsomagolásba töltjük, az üzem és a hűtőház energiaigényét pedig jelentős részben napelemek segítségével biztosítjuk.

Termékeinkkel Nemzetközi Vegán Fenntartható (International V-Label Awards) termékdíjat nyertünk, “Best in positive impact” kategóriában. Azon túl, hogy az alapanyag beszerzés és a gyümölcslevek előállítása során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra, a csomagolást is környezetbarát módon oldjuk meg, hiszen termékeinket üvegekbe töltjük, az üzemünk és a hűtőház energiaigényét pedig jelentős részben napelemek segítségével biztosítjuk.

Hogyan csomagoljátok a présleveket, smoothiekat?

A szállítások során igyekszünk korábbi csomagolóanyagokat és zsugorfóliákat újrahasználni töltőanyagként, ahogy a hozzánk bekerülő dobozokat is újrahasználjuk, és erre biztatjuk partnereinket is.

Honnan érkeznek a gyümölcsök, zöldségek a feldolgozó üzembe, mit jelent a nyomonkövethetőség?

A környezettudatosság szem előtt tartása mentén a hozzávaló gyümölcsök és zöldségek jelentős része hazai forrásból érkezik.

Mi történik a préselés és előállítás után hátramaradt gyümölcs- és zöldségmaradékokkal?

A Funky Forest üzemében semmi sem megy kárba: a gyümölcs- és zöldségmaradékok nagy részét a környező állatfarmok lakói kapják meg takarmányként.

Visszaválthatóak-e az üvegek?

2024 második felétől a hatályos jogszabályoknak megfelelően lehet majd a Funky-s üvegeket visszaváltani, erről időben tájékoztatunk Benneteket!

Ezeket kérdezitek a csapatrol

Hol készülnek a Funky Forest gyümölcslevek?

Gyümölcsfeldolgozó üzemünk Szécsényben, közel 700 m²-en terül el, melyhez 600 m²-es hűtőházi kapacitás kapcsolódik, így az alapanyag-utánpótlás egész évben zökkenőmentes.

Miért más a Funky Forest, mint a többi márka?

A Házikó szécsényi FUNKY FOREST üzemének alapelve az adalék- és tartósítószer mentes előállítás, a gyártás ökológiai lábnyomának minimalizálása, valamint prioritást élveznek a helyi alapanyagok, és a nyomonkövethetőség. Termékeink a legmagasabb minőséget képviselik, 100%-ban természetes, hazai alapanyagokból készülnek, magas antioxidáns tartalommal, csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaznak, a vegán életmódba is beilleszthetők és a legszigorúbb minőségi elvárásoknak is megfelelnek, ezért dietetikusok, táplálkozástudományi szakértők is jó szívvel ajánlják. Büszkék vagyunk rá, hogy nemzetközi megmérettetésben több termékünk is a legkiválóbbak közé került: Funky Forest céklás-almás-répás 100% préslevünk Great Taste Award díjat nyert, alma-mangó-sütőtök smoothienk Superior Taste Award díjazott, alma-ribizli-mangó, chili-alma-mangó és alma-meggy-bodza Secret Edition kollekciónk pedig Inno d’Or, az Év innovációja, elismerésben részesült.

Hogyan döntitek el, hogy mi legyen a következő Funky íze?

A Funky Forest keménymagja folyamatos ötletelésben van, és mindig a következő ízkombináción agyalunk, a termékfejlesztés a csapaton belül történik. A brainstorming folyamán fontos, hogy szezonális alapanyagokban gondolkozzunk, és lehetőleg helyi termelőktől tudjuk azokat beszerezni, kiszámítható mennyiségben és a legjobb minőségben hosszú távon is.