Barion Pixel

Gyakran ismételt kérdések

 

Ezeket kérdezitek az összetevőkről

Honnan érkeznek az összetevők?

A zöldségeink és gyümölcseink nagy része a szécsényi üzemünkhöz közel található termelőktől érkeznek, illetve magyarországi forrásokból. A mangó és a gyömbér azonban egzotikus mivoltuk miatt távolabbi országokból érkezik hozzánk. Jövőbeni célunk az alapanyagok teljes nyomonkövethetősége.

Mivel éritek el, hogy az italokban a lehető legtöbb vitamin megmaradjon az előállítás során?

Termékeinket kíméletes hőkezeléssel kezeljük. Ezt követően szabályozott körülmények között hűtjük le a terméket, ezzel biztosítva azt, hogy a lehető legtöbb értékes anyag megmaradjon.

Meddig állnak el a juice-ok?

Bontatlan, pasztőrözött és üvegbe zárt gyümölcsleveink szobahőmérsékleten (5 és 25 Celsius fok között) tárolva akár egy évig is elállnak. A pontos szavatossági időt az üvegek nyakán találod.

Ezeket kérdezitek a rendelésről 

Magánszemélyként is rendelhetek a honlapról Funky Forest juice-okat?

Természetesen! A minimális rendelés azonban termékenként változó, ezekről az adott termékek aloldalain, illetve check-outkor találsz információt.

Kihez forduljak, ha problémám van a kiszállított juice-ok mennyiségével, minőségével, típusával, kiszerelésével?

Amennyiben a szállítással vagy a juice-okkal kapcsolatban bármilyen hibát észlelsz, írj nekünk bátran a rendeles@funkyforest.hu email címre!

Tudok személyes átvétellel is rendelni tőletek? Ez esetben hol tudom átvenni a rendelést?

Egyelőre csak országos házhozszállítást választhatsz, de dolgozunk azon, hogy később szécsényi üzemünkben, vagy budapesti irodánkban is meglátogathass minket.

Ezeket kérdezitek a fenntarthatóságról

Hogyan jelenik meg a környezettudatosság a Funky Forest italainak előállításában? Hogyan csökkentitek az ökológiai lábnyomotokat?

Káros anyag hozzáadása nélkül, környezetkímélő technológiával fejlesztjük a termékeket, amelyekben kizárólag gyümölcsök és zöldségek találhatóak. Italainkat környezetbarát üvegcsomagolásba töltjük, az üzem és a hűtőház energiaigényét pedig jelentős részben napelemek segítségével biztosítjuk.

Hogyan csomagoljátok a juice-okat?

A szállítások során igyekszünk korábbi csomagolóanyagokat és zsugorfóliákat újrahasználni kitöltőként, ahogy a hozzánk bekerülő dobozokat is újrahasználjuk, és erre biztatjuk partnereinket is.

Honnan érkeznek a gyümölcsök a feldolgozó üzembe, mit jelent a nyomonkövethetőség?

A környezettudatosság szem előtt tartása mentén a hozzávaló gyümölcsök és zöldségek jelentős része hazai forrásból érkezik.

Mi történik a préselés és előállítás után hátramaradt gyümölcs- és zöldségmaradékokkal?

A Funky Forest üzemében semmi sem megy kárba: a gyümölcs- és zöldségmaradékok nagy részét a szécsényi állatfarm lakói kapják meg takarmányként.

Visszaválthatóak-e az üvegek?

Sajnálatos módon egyelőre az üvegvisszaváltás gyakorlati megvalósítását megnehezítik a hazai jogszabályok, amelyek a környezetbarát működésre törekvő kis- és középvállalkozások vállára hatalmas extra terhet rónak. Egy esetleges állami támogatás segítségével – jogszabályi könnyítés vagy pályázatok formájában – a jövőben sokkal több cég vállalhatná a csomagolóanyagaik visszaváltását, a környezetvédelmi tudatosság terjedését segítve.

Ezeket kérdezitek a csapatról

Hol készülnek a Funky Forest gyümölcslevek?

Gyümölcsfeldolgozó üzemünk Szécsényben, közel 700 m²-en terül el, melyhez 600 m²-es hűtőházi kapacitás kapcsolódik, így az alapanyag-utánpótlás egész évben zökkenőmentes.

Miért más a Funky Forest, mint a többi márka?

A Házikó szécsényi FUNKY FOREST üzemének alapelve az adalék- és tartósítószer mentes előállítás, a gyártás ökológiai lábnyomának minimalizálása, valamint prioritást élveznek a helyi alapanyagok, és a nyomonkövethetőség.

Hogyan döntitek el, hogy mi legyen a következő juice íze?

A Funky Forest keménymagja folyamatos ötletelésben van, és mindig a következő ízkombináción agyalunk, a termékfejlesztés a csapaton belül történik. A brainstorming folyamán fontos, hogy szezonális alapanyagokban gondolkozzunk, és lehetőleg helyi termelőktől tudjuk azokat beszerezni, kiszámítható mennyiségben és a legjobb minőségben hosszú távon is.

Nem találtad meg, amit kerestél? Keress minket ITT!