Barion Pixel

Gyakran ismételt kérdések

 

Hol készülnek a Funky Forest gyümölcslevek?

Gyümölcsfeldolgozó üzemünk Szécsényben, közel 700 -en terül el, melyhez 600 -es hűtőházi kapacitás kapcsolódik, így az alapanyag-utánpótlás egész évben zökkenőmentes.

Miért más a Funky Forest, mint a többi márka?

A Házikó szécsényi FUNKY FOREST üzemének alapelve az adalék- és tartósítószermentes előállítás, a gyártás ökológiai lábnyomának minimalizálása, valamint prioritást élveznek a helyi alapanyagok, és a nyomonkövethetőség.

Hogyan jelenik meg az egészség és a környezettudatosság a Funky Forest italainak előállításában?

Káros anyag hozzáadása nélkül, környezetkímélő technológiával fejlesztjük a termékeket, amelyekben kizárólag gyümölcsök és zöldségek találhatóak. Ezeket a tartósítás miatt maximum 80 fokon pasztőrözzük, és úgy töltjük környezetbarát üvegcsomagolásba, az üzem és a hűtőház energiaigényét pedig részben napelemek segítségével biztosítjuk. A környezettudatosság szem előtt tartása mentén csupán két hozzávaló, a mangó és a gyömbér az, ami értelemszerűen távolabbról érkezik gyárunkba, az összes gyümölcs és zöldség hazai forrásból érkezik.

Hogyan jelenik meg a környezettudatosság a Funky Forest italainak előállításában? Hogyan csökkentitek az ökológiai lábnyomotokat?

Káros anyag hozzáadása nélkül, környezetkímélő technológiával fejlesztjük a termékeket, amelyekben kizárólag gyümölcsök és zöldségek találhatóak. Italainkat környezetbarát üvegcsomagolásba töltjük, az üzem és a hűtőház energiaigényének jelentős részét pedig napelemek segítségével biztosítjuk.

Magánszemélyként is rendelhetek a honlapról Funky Forest juice-okat?

Természetesen! A minimális rendelés azonban termékenként változó, ezekről az adott termékek aloldalain, illetve check-outkor találsz információt.

Meddig állnak el a juice-ok?

Bontatlan, pasztőrözött és üvegbe zárt gyümölcsleveink szobahőmérsékleten (5 és 25 Celsius fok között) tárolva akár egy évig is elállnak. A pontos szavatossági időt az üvegek nyakán találod.

Visszaválthatóak-e az üvegek?

Sajnálatos módon egyelőre az üvegvisszaváltás gyakorlati megvalósítását megnehezítik a hazai jogszabályok, amelyek a zero waste működésre törekvő vállalkozások vállára hatalmas extra terhet rónak. Egy esetleges állami támogatás segítségével – jogszabályi könnyítés vagy pályázatok formájában – a jövőben sokkal több vállalkozás vállalhatná a csomagolóanyagaik visszaváltását, a környezetvédelmi tudatosság terjedését segítve.

 

Hogyan csomagoljátok a juice-okat?

A szállítások során igyekszünk korábbi csomagolóanyagokat és zsugorfóliákat újrahasználni kitöltőként, ahogy a hozzánk bekerülő dobozokat is újrahasználjuk, és erre biztatjuk partnereinket is.

 

Mi történik a préselés és előállítás után hátramaradt gyümölcs- és zöldségmaradékokkal?

A Funky Forest üzemében semmi sem megy kárba: a gyümölcs- és zöldségmaradékok nagy részét a szécsényi állatfarm lakói kapják meg takarmányként, az erre a célra nem felhasználható maradékokból a környező termelők számára felhasználható komposzt készül.

 

Kihez forduljak, ha problémám van a kiszállított juice-ok mennyiségével, minőségével, típusával, kiszerelésével?

Amennyiben a szállítással vagy a juice-okkal kapcsolatban bármilyen hibát észlelsz, írj nekünk bátran az rendeles@funkyforest.hu email címre!

Mennyi idő a megrendelt csomagok kiszállítása?

A préslveket és smoothiekat a megrendeléstől számítva maximum 5 munkanap alatt eljuttatjuk hozzátok.

Hogyan döntitek el, hogy mi legyen a következő juice íze?

A Funky Forest keménymagja folyamatos ötletelésben van, és mindig a következő ízkombináción agyalunk. A brainstorming folyamán fontos, hogy szezonális alapanyagokban gondolkozzunk, és lehetőleg helyi termelőktől tudjuk azokat beszerezni, kiszámítható mennyiségben és a legjobb minőségben hosszú távon is.

Nem találtad meg, amit kerestél? Keress minket ITT!

×