Barion Pixel

Szabó Adrienn

Megosztás

Megérkezett az új 100%-os ribizlilé!

Ha még nem kóstoltad a Funky Forest 100% ribizli italát, akkor a következő mondatot, nem fogod teljesen átérezni, mégis higgy nekünk. Az új Funky Forest préslénél zamatosabb itallal még biztos nem találkoztál! Színe gyönyörűszép élénk piros, illata gazdag, az íze pedig egyenesen leírhatatlan. De azon túl, hogy elképesztő élmény a fogyasztása, új italunk számtalan csodát…

Ha még nem kóstoltad a Funky Forest 100% ribizli italát, akkor a következő mondatot, nem fogod teljesen átérezni, mégis higgy nekünk. Az új Funky Forest préslénél zamatosabb itallal még biztos nem találkoztál! Színe gyönyörűszép élénk piros, illata gazdag, az íze pedig egyenesen leírhatatlan. De azon túl, hogy elképesztő élmény a fogyasztása, új italunk számtalan csodát rejt még magában, amikről Szabó Adrienn dietetikusunk legújabb írásában rántja le a leplet! 

A ribizliben lévő tömérdek szerves vegyület (polifenolok) kémiai tulajdonsága adja azt a leírhatatlan ízt, színt és illatot, amitől új kedvencünket ellenállhatatlanná teszi. A ribizli laikusok számára érezhető tulajdonságai mögött a fenolos vegyületeknek élettani hatásaik is állnak, hiszen ezek  antioxidánsok, immunrendszer-szabályzók, gyulladáscsökkentők, koleszterinszint-csökkentők, cukoranyagcsere-karbantartók, rákmegelőzők, vérnyomáscsökkentők, vérrögképződés-gátlók és méregtelenítést-támogatók.

Fontos megjegyzés ugyanakkor, hogy az ételeknek, így a növényi hatóanyagoknak pl. a ribizlilében, nem azonnali hatása van, nem betegség kezelésére használható. A jótékony, betegség-rizikót csökkentő hatás akkor érvényesül, ha hosszútávon, rendszeresen étkezünk minél egészségesebben és változatosabban.

Mivel a gyümölcs préslé készítése során a ribizli eleve kiemelkedően magas fitovegyület tartalma feldúsul, valamint könnyen hozzáférhetővé válik, a nagy szabadgyökkötő képességű ribizlilé fontos része lehet az egészségtudatos életmódnak!

És hogy mit is jelent a 100% ribizlilé? Azt, hogy minden üvegben csak a piros bogyókból nyert természetes nedű található! 0% hozzáadott cukor, 0% adalékanyag, 100% színtiszta kirobbanó gyümölcsenergia! 

Jön az izgalmas rész! Megmutatjuk mi mindenre használható a 100%-os ribizlilé!

Új termékünk felhasználása gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket rejt, mi felsoroljunk a kedvenceinket, de mindenkit bátorítunk, hogy engedje szabadjára a fantáziáját!

Mi így isszuk a 100% ribizlilét:

  • Az üvegbe zárt préslé nem koncentrátum, így aki intenzív ízélményre vágyik, máris fogyaszthatja.
  • Kevésbé karakteres ízért, használjuk szörpként 1:3 arányban hígítva.
  • Frissítő italként 1:4 arányban hígítva a ribizlit, a 2 dl Funky Forest présléből, akár 1 liter vendégváró italunk lehet egy nagy kancsóban.
  • Ha a ribizlilét szódával/ásványvízzel hígítjuk, egy gyümölcs fröccsöt kapunk
  • Reggeli iváshoz a vegyszerrel kezelt, import citromos víz helyett, javasoljuk egy kis 100%-os ribizlilevél feldobni a csapvizet.
  • Ha a rendszeres sportoláshoz izotóniás italt szoktunk fogyasztani, akkor kipróbálhatjuk most a Funky Forest ribizli levet 1:2 arányban hígítva. Szénhidráttartalma ekkor ugyanis tökéletesen megegyezik az izotóniás italokéval (5,5g/100g) és kálium tartalma (155 mg/100 ml) is hozzájárul a sportolás során elvesztett ásványi anyagok hatékony pótlásához. *
  • Egyes egészségügyi állapotok esetén is szükséges izotóniás italt fogyasztani, melyhez szintén alkalmas lehet az 1: 2 arányú hígítás.*
  • Teaízesítő is lehet, gyereknek gyógynövény teához adhatjuk, hogy szívesebben fogyasszák, felnőttnek zöld tea ízesítőjeként ajánljuk. Próbáljuk ki melegen és hidegen is, évszaktól és időjárástól függően.
  • Natúr joghurthoz keverve ízesített ivójoghurtot kapunk.
  • Zöldséges turmixokhoz töltve intenzívebb, gyümölcsösebb smoothie-t készíthetünk.

 

*Természetesen, minden speciális esetben egyéni egyeztetés szükséges szakemberekkel, fentiek csupán általános javaslatok.

 

Olvass tovább!

Eljött a smoothiek ideje! Receptek reggelire, uzsonnára és desszertnek.

Recept

Essünk gyümölcs mámorba már májusban! Bár a hazai gyümölcsök többsége még a napfényben sütkérezve érlelődik, Szabó Adrienn szuper smoothie receptjeivel azonban nem kell júliusig várnunk ...