Barion Pixel

Táplálkozás élettanilag az a helyzet, hogy 1 leves kúra nem fogja megoldani mindazt a méregtelenítést, amit a szervezetünk véghez visz hála a máj, a vesék, a tüdő minden másodpercben végzett munkájának.

A bőséges folyadékfogyasztás azonban támogatja a szervezet megújítást végző folyamatait, a folyadékbevitel, a hidratáció elengedhetetlen az immunrendszer működéséhez is.

Amire felhívhatja figyelmünket a tavaszi életmódváltó-láz kapcsán megjelenő #léböjtkúra az az, hogy inni bizony ilyenkor is kell! Hiába nincs még tikkasztó hőség, a víz folyamatosan távozik szervezetünkből: légzés, párologtatás a bőr minden pontján és a salakanyag ürítés során is. A napi folyadékigény minimum 1liter/1000 kcal. Anélkül, hogy bárki vadul számolni kezdene, nagy átlagban megállapítható, hogy egy home office és egyéb ülő munkát végző ember is elfogyaszt annyi ételt, hogy a minimum 2 litert mindenkinek javasoljuk.

Ha a vizet néha feldobnánk, akkor azt tegyük valami olyannal, ami gazdag színanyagokban, mint ez a céklás-répás almalé, mert így tuti jobban csúszik a víz és még egyéb fitovegyületekkel is támogatjuk testünk működését.

#fenntarthatóság

Ha küzdesz a (hazánkban egyébként kiváló minőségű) csapvízzel, és leszokóban vagy a (környezetterhelő) palackozott vizekről, jó alternatíva lehet a Funky Forest intenzív ízű itala a víz turbózásához.