Barion Pixel

Munkahelyünk a második otthonunk, ahol hétköznap több időt töltőnk ébren, mint otthon. Étkezésünk szempontjából nagyon fontos tudatosítanunk ezt a tényt, hiszen nem mindegy, hogy mivel tápláljunk magunkat napi 8-9 órán át. Ahhoz viszont, hogy jól sikerüljön a munkahelyi étkezés, előre kell terveznünk! Ebben segít most Szabó Adrienn dietetikusunk, praktikusabbnál praktikusabb tippekkel.

Munkahelyen reggelizni ér!

Készítsük el előző nap a munkahelyi szendvicset reggelire, csomagoljunk el kis dobozba kenyérre való feltétet és vigyünk pékárut mellé, vagy útközben ugorjunk be egy pékségbe friss áruért. Fontos, hogy a reggelihez a zöldség is hozzátartozik!

Szuper reggeli lehet, az előző éjszaka tejben elkevert zabpehelyből is! Reggel tehetünk a tetejére lekvárt, friss gyümölcsöt, tejterméket (joghurt, túró, orda) és olajos magvakat is, ha inkább édes reggelit szoktunk kívánni.

Ha a munkahelyünkön van hűtő, akkor vigyünk be egy hétre elegendő zöldségmennyiséget, amit szabadon felhasználhatunk a reggelihez, uzsonnához és ebédünk kiegészítéséhez is. Gyümölcsökből szintén bátran vihetünk egy egész heti mennyiséget, az alma, körte, szilva kiválóan tárolható, akár hűtés nélkül is. Így, ha valamilyen rágcsálnivalóra vágyunk, lesz egészséges választási lehetőségünk az automatás csokik mellett.

Ide veled kisétkezés!

Érdemes beiktatni a tízórait és uzsonnát a munkanapunkba, mert a korai reggeli után egy kisétkezés segíthet feltöltődni energiával és így az ebédnél tudatosabb választást tudunk hozni. Ehhez érdemes több napi elemózsiát összekészítenünk, hogy ne legyen mindennapi probléma a “mit egyek” és az “úgy ennék valamit”.

A fiókunkban lehet: cukormentes aszalvány, natúr olajosmag, Funky Forest gyümölcslé, zabpelyhes keksz, magvas sós keksz, granola vagy cukormentes étcsokoládé.

Az uzsonnát pedig azért javasoljuk beiktatni, mert munka után, éhesen különösen nagy kihívás okosan bevásárolni, a dugóban ülni vagy épp mértéktartóan vacsorázni.

Ebédelj okosan, finomat!

Nem csak meleg étel lehet ebédre, bátran ehetünk tartalmas szendvicset is, amit otthon összeállítottunk. Ha viszont mégis meleg fogás mellett döntenénk, ne riadjunk vissza az ízes-illatos fogásoktól!

Most egy májas fogást hoztunk ebédinspirációként:

Pároljunk öt percen keresztül ízlés szerinti mennyiségű hagymát, majd pirítsuk még öt percig, apróra vágott fokhagymával, csirkemájjal, sóval és borssal. Innentől kétfelé válik a folyamat. Turmixolással a hagymás alapból készülhet házi májkrém, vagy hamis-rizottó egytálétel is.

A májkrém készítéséhez használhatunk plusz majorannát, pirospaprikát és pici szerecsendiót. A rizottóhoz pedig főzzünk fel kétszeres mennyiségű vízzel valamilyen gabonafélét (bulgur, köles, hajdina, zab) és zöldségeket (gomba, brokkoli, cukkini, sárgarépa) kb. 20 percig. Mikor minden kész, forgassuk össze a májjal és kevés reszelt sajttal.

Ha pedig szeretnétek még több hasznos tippet és ínycsiklandó receptet megismerni, iratkozzatok fel hírlevelünkre, töltsétek le dietetikusunk Office Juice kiadványát és csapjatok le 11%-os kuponkódunkra!