Barion Pixel

admin

Megosztás

2023. évi Hagyomány és Innováció Nagydíj az Agrárgazdaságban (HIDA) díjat nyert a Funky Forest

Idén immár 81. alkalommal került  megrendezésre került az OMÉK, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár a Hungexpo-n 2023. október 20-22 között.  A rendezvény keretében több, hagyományosan nagy múlttal rendelkező díj is odaítélésre került, melyből a 2023. évi Hagyomány és Innováció Nagydíj az Agrárgazdaságban (HIDA) díjat a Házikó Farm Kft. nyerte  Funky Forest 100%-os préslé és smoothie termékcsaládjával. …

Idén immár 81. alkalommal került  megrendezésre került az OMÉK, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár a Hungexpo-n 2023. október 20-22 között. 

A rendezvény keretében több, hagyományosan nagy múlttal rendelkező díj is odaítélésre került, melyből a 2023. évi Hagyomány és Innováció Nagydíj az Agrárgazdaságban (HIDA) díjat a Házikó Farm Kft. nyerte  Funky Forest 100%-os préslé és smoothie termékcsaládjával.  A díjra azok a cégek pályázhattak, akik hagyományos alapanyagból, innovatív megoldások alkalmazásával, a fenntarthatóság követelményeinek megfelelő élelmiszereket állítanak elő.

A díjat és a díszoklevelet Dr. Nagy István Agrárminiszter úrtól Bognár Botond, a HázikóFarm Kft. ügyvezetője vette át.

“2018-ban – több évtizedes hazai vendéglátóipari tapasztalataink alapján – megálmodtunk egy innovatív gyümölcsital-családot, 2020-ra pedig el is készült a saját gyümölcsfeldolgozó üzemünk Szécsényben, ahol az alapanyagokat nagyrészt helyi illetve nyomon követhető forrásokból szerezzük be, és üzemünket egy hátrányos helyzetű térségben építettük fel, hozzájárulva ezzel a szakképzett munkaerő helyben tartásához. Egyedi ízkombinációinkat szándékosan úgy alkottuk meg, hogy azok nagy részéhez a régióban lévő gyümölcstermelők tudják biztosítani az alapanyagot. A márka fenntarthatóságra és ökológiai lábnyomunk minimalizálására törekszik, és hisszük, hogy ezek a finom zöldségek és gyümölcsök a természet ajándékai, ezért tisztelettel bánunk a maradékokkal is, valamint folyamatosan edukáljuk közösségünket az egészséges életmóddal kapcsolatban és helyi rászoruló szervezeteket is támogatunk.   A számos  nemzetközi elismerés után nagyon nagy öröm számunkra ez a neves hazai díj, az OMÉK 2023 HIDA Nagydíja. ” említette Bognár Botond, a HázikóFarm Kft. ügyvezetője.

Forrás: https://magyarmezogazdasag.hu/2023/10/20/vissza-europa-elvonalaba/

Olvass tovább!

Nyárból őszbe – táplálkozz okosan!

DietetikusÉletmódTippek

A rövidülő nappalok, a hűvösebb idő, kevesebb napsütés és a szabadsággal teli nyár vége felé gyakori, hogy a kevésbé jóleső életmód kompenzálása miatt a komfort ...