Barion Pixel

Mindenki másmilyen forró italt kíván a hidegben kuckózáshoz. Van, akit a chai latte, tejeskávé, forró csoki, “menzás” tea vagy épp a forralt bor csábít. Hogy mi a közös ezekben az italokban amellett, hogy mind meleg? Az édességük! Ezért ideje a selymes Funky Forest gyümölcslevek forró oldalát is megismernünk. Fedezzétek fel dietetikusunkkal, hogy milyen őszi-téli italokat készíthettek présleveinkből!

Tea, újragondolva

Próbáljátok ki egyik kedvenc borúűző receptünket, a Funky Forest italokkal megbolondított fűszeres teákat! Bármilyen ezer éve otthon kallódó filter vagy teafű nagyszerű alapot jelent hozzá, a titok ugyanis a présléválasztásban és az arányokban rejlik. Utóbbinál az 1:1 hígítást javasoljuk.

Felnőtteknek a gyömbér enyhe csípőssége miatt a Horny Hedgehog italunk és a gyógynövény tea kombinációt javasoljuk, gyermekeknél pedig pedig egy akármilyen gyümölcstea lesz garantált befutó, ha Rusty Racoonnal bolondítjuk meg! Kicsiknél az alma és mangó édessége miatt bátran kihagyhatjuk a tea ízesítéséhez szánt cukrot, a ribizli savanykás íze pedig a citromlét helyettesíti tökéletesen.

Forralt borból sose lehet sok!

Na most ugrik a Funky Forest állatka a vízbe! Vagyis a vörösborba.

A forralt bor ízesítéséhez ugyanis fűszerek (fahéj, borókabogyó, szegfűszeg, csillagánizs) mellett Funky Forest gyümölcslevet is használhatunk. Amihez Wacky Woolf meggyes zamatát, Metal Mole gazdag ízét vagy Dear Deer selymes aromáját javasoljuk leginkább.

Puncs egy kis Funky csavarral

Nincs vége a különleges ital repertoárnak, a téli vásárok kedvencére, a puncsra is ki kell térnünk! Ennek alapja a fűszeres gyümölcslé, amelyet leggyakrabban citrusfélék héjával készítenek. Nagyon fontos tudni, hogy a könnyen romló narancsot, citromot, hacsak nem bio, vegyszerrel kezelik, hogy a szállítás során megőrizze minőségét. Ezek a káros anyagok diffundálnak a héjban, nem lemoshatók, letörölhetők, így ezek felhasználása kifejezetten egészségtelen. A gyümölccsel bíbelődésre, valamint a cukor használatára remek alternatíva, ha egy Funky Forest gyümölcslevet forralunk néhány percig fűszerekkel, átszűrjük, majd a tetszőleges alkoholt (rum, pálinka, fehérbor) adunk hozzá. Ne féljünk a gyümölcslé melegítésétől, az értékes antioxidánsok így sem tűnnek el!

Nektek melyik recept nyerte el leginkább a tetszésetek? Szerezzétek be hozzá kedvenc Funky italotok a webshopunkból!