Barion Pixel

Fülöp Lili

Megosztás

5 érv a sárgarépa és a cékla fogyasztása mellett

A mai napon a két zöldség szóvivőjeként Fülöp Lili dietetikusunk megmutatja nektek, hogy szerinte miért érdemes minden héten (vagy akár minden nap! ) beilleszteni a céklát és a répát az étkezéseinkbe! Olvassatok tovább és szeressétek meg még jobban ezeket a tápanyagban gazdag és változatos gyökérzöldségeket! Tehát, hogy miért is szeretjük annyira a répát és a…

A mai napon a két zöldség szóvivőjeként Fülöp Lili dietetikusunk megmutatja nektek, hogy szerinte miért érdemes minden héten (vagy akár minden nap! ) beilleszteni a céklát és a répát az étkezéseinkbe! Olvassatok tovább és szeressétek meg még jobban ezeket a tápanyagban gazdag és változatos gyökérzöldségeket!

Tehát, hogy miért is szeretjük annyira a répát és a céklát? Mutatom:

1. … mert sokoldalúak

Abszolút nem csak saláta zöldségek, a fasírtoktól a kencékig, sőt még édességekben is szuperül helyt állnak. Ha még nem próbáltál céklás browniet vagy sárgarépás muffint sütni, hát itt az ideje!

2. … mert igazi tápanyag bombák

A sárgarépában a béta-karotin, a C-vitamin vagy a folsav, míg a céklában a B1, B2- vitamin a kálium és a magnézium vigyáz arra, hogy minél tovább egészségesek maradhassunk.

3. … mert jó hatással van a belek egészségére

A bennük lévő rostok segítik többek között a lassabb felszívódást, az optimális bélműködést és jótékonyan hatnak a bélflóra egészségére is.

4. … mert szezonjuk van

Mindkettő zöldség szinte egész évben elérhető, de az új céklát és az őszi sárgarépát ilyenkor üdvözölhetjük a piacokon. Vásárlás után hűvös, száraz helyen tárolva sokáig élvezhetjük a frissességüket.

5. … mert finomak

Bár a cékla földes ízével nincsen mindenki barátságban, savanyúságként általában szeretett alapanyagról beszélünk. A sárgarépa édeskés ízét már egészen kis kortól kedveljük, de ha mégsem, egy préslébe „rejtve” ugye mindenki szívesen fogyasztja őket?

Olvass tovább!

Kalóriaszámlálás helyett figyeld meg, mire van szükséged

8 indok, hogy miért ne számolgasd a kalóriákat!

Dietetikus

Mirgai Zita dietetikus írása. Ha még nem olvastátok a korábbi cikkünket a témában (Kalória helyett számolj növényeket a Funky Foresttel!), kezdjétek itt az olvasást! (https://funkyforest.hu/szamolj-novenyeket-kaloriak-helyett/). ...

Számolj növényeket kalóriák helyett a Funky Foresttel!

Életmód

Január közepén-végén, amikor már talán kezdenek ritkulni az életmódváltásra buzdító hirdetések és kezd fogyni a lelkesedés a fogadalmak betartásával kapcsolatban, ideje realisztikus célokat kitűzni magunk elé. Engedd meg, hogy cikkemmel segítsek ebben! Mirgai Zita dietetikus írása.

A nyár piros ruhás szuperhőse: elmeséljük a meggy titkait!

Dietetikus

Májustól júliusig, pirostól a bordóig, fanyartól az édesig élvezhetjük a meggyet minden szupererejével együtt. Fülöp Lili (@lilivilaga) dietetikusunk most a #WackyWolf alapjául szolgáló nyári gyümölcsről ...