Barion Pixel

Társadalmi szerepvállalásunk

Fenntartható termelés, ökológiai lábnyomunk csökkentése, a helyi értékek tisztelete, a természet tisztelete, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi közösségek támogatása. Ez a hitvallásunk! Azzal, hogy a Funky Forestet választod, Te is sokat teszel ezekért az értékekért, köszönjük!

Funky Forest 100%-os préslevek és smoothiek -Szécsényi iskolák kaptak ajándékot

Szécsényi óvodásoknak, iskolásoknak adományozott a Funky Forest

Szécsény város önkormányzata és a Funky Forest gyártója és forgalmazója, a Házikó Farm Kft. több mint ezer karácsonyi termékadományt adott…

A jövő generációja

Gyerekekkel, a gyerekekért

Hisszük, hogy a gyermekek és fiatalok étrendjében kiemelt helyet kell kapnia a zöldségeknek és a gyümölcsöknek. Sajnos a minőségi, változatos étrendet sok hátrányos helyzetű család nem engedheti meg magának. Emiatt rendszeresen támogatjuk a környező iskolákat, szeretetszolgálatokat, kórházakat: pl. Gézengúz Alapítvány, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Heim Pál Gyermekkórház, Szécsény város oktatási intézményei. Évente átlag több, mint 20.000 üveg gyümölcslevet osztunk szét.

Lokalitás

Magyar termelők, helyi gazdaságok

Szécsény és térsége kiemelt szerepet kapott a Funky Forest életében. Alapításunkkor fontos szempont volt, hogy az alapanyagok nagyrészt helyi, illetve nyomon követhető forrásból származzanak, és hogy üzemünket egy hátrányos helyzetű térségben építsük fel, hozzájárulva ezzel a szakképzett munkaerő helyben tartásához. A Funky Forest csapata ezen kívül gyakran járja a környező településeket, hogy a rászoruló családoknak és iskoláknak a helyi önkormányzat segítségével adományozzon gyümölcsleveket.

Fenntarthatóság

Gondosan a jövőért!

Gyümölcsleveinket környezetbarát üvegcsomagolásba töltjük, az üzem és a hűtőház energiaigényét pedig jelentős részben zöld energiával, napelemek segítségével biztosítjuk. 2021-ben összesen 10.000 kg almazúzalékot adtunk át takarmányként a környékbeli állatfarm lakóinak. Példamutató tevékenységünkkel 2022-ben megnyertük az International Vegan Label Awards ‘Best in Positive Impact’ – A legjobb pozitív hatást kiváltó vállalat” díját egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben.

Edukáció

Innováció, mindenkinek

Mivel mind az innováció, mind a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás terén elhivatottak vagyunk, az edukációt és a hitelességet, megbízhatóságot is elengedhetetlennek tartjuk, ezért elismert dietetikusokkal, Szabó Adriennel és Mirgai Zitával is együtt dolgozunk, akik a Funky Forest® blogján rendszeresen publikálnak szakmai bejegyzéseket táplálkozási tanácsokkal, alapanyag-információkkal, életmód és életvezetési tanácsokkal.