A sütőtököt mindenki szereti. Egészen pici babák is fogyaszthatják, színe élénk, csodaszép, íze kellemesen édes, sülés közben szálló illata pedig semmihez nem fogható hangulatot képes varázsolni. Szabó Adrienn hozott is pár receptet ezzel a csoda-alapanyaggal, hogy...
A gyógyító húsleves titka
Ha három a magyar igazság és három gyógyító, magyaros ételt szeretnénk összegyűjteni, a húsleves biztos első helyen végezne! Szabó Adrienn lerántja a leplet a méltán híres fogás titkairól és dietetikus szemmel elmeséli miért is olyan nagyszerű kedvenc magyar fogásunk!...
Melegítő ételek – fűtsünk be finom falatokkal!
Az ősz a forró teák, gőzölgő levesek és melengető puha pokrócok szezonja. Ilyenkor elsősorban laktató, szezonális alapanyagokból készült ételeket kívánunk, ami nem is csoda, ezek ugyanis melegítő hatásúak! Segítségükkel ráadásul a számlákon is spórolni is tudunk,...
Színpompás étkezésre fel!
Dietetikusunk egyik gyakran ismételgetett mondása mostanában, hogy "az egészség az új luxus". De mit is jelent az egészség és hogyan tehetünk érte a színekkel? Szabó Adrienn választ ad a talányra! Az egészség részben genetikailag meghatározott, de hat rá a...
Meleg saláták a hűvös időkre
A hűvös esték és a hulló falevelek mind az évszakváltást jelzik, arra hívva, hogy harmóniába kerüljünk a természet ritmusával és fokozatosan áthangoljuk az étkezéseinket a szezon igényeihez mérten. Szabó Adrienn dietetikus most ínycsiklandó receptekkel segít az...
Így fogyasszunk koffeint egészségesen
Habos, fekete, mézzel és fahéjjal fűszerezett, esetleg jó öreg keserű? A kávé - vagyis a koffein - fogyasztásnak számtalan módja és lehetősége van! A médiát azonban ellepik a különböző cikkek és műsorok, amiben vagy azt taglalják, hogy egészséges a kávéfogyasztás,...
Rohanós reggelek? Itt a legtutibb reggeli receptek!
Hiába tudjuk, hogy hogyan néz ki az egészséges életmód, ha a megvalósításig segítség, információ vagy idő hiányában nem jutunk el. Ezért az egyik legfontosabb része a megfelelő táplálkozásnak a tervezés. Különösen igaz ez akkor, amikor nyár végén próbálunk...
Befőzés, fagyasztás, aszalás – rakjuk el a nyár ízeit télre!
Még időben vagyunk, ha a nyári ízeket üvegbe szeretnénk zárni, hiszen nincs is annál jobb, mint egy hideg téli napon beleharapni egy falat finomságba, ami visszahozza a meleg napok érzését. Lássuk, mire van szükségünk: hibátlan alapanyagokra, jól kifőzött üvegekre és...
Nyárból őszbe – táplálkozz okosan!
A rövidülő nappalok, a hűvösebb idő, kevesebb napsütés és a szabadsággal teli nyár vége felé gyakori, hogy a kevésbé jóleső életmód kompenzálása miatt a komfort ételek irányába fordulunk. Megnő a meleg ételek iránti vonzalmunk, szívesebben fogyasztunk nyers ételek...