Szívegészségről érthetően! Mirgai Zita dietetikus írása Mostani bejegyzésünkben a hétköznapi szívegészségről lesz szó. Néha úgy érezhetjük, hogy szinte bizserget, ahogy a vér kering az ereinkben. De a keringés nem csak ilyenkor, hanem a hétköznapokban is...
8 indok, hogy miért ne számolgasd a kalóriákat!
8 indok, hogy miért ne számolgasd a kalóriákat! Mirgai Zita dietetikus írása Ha még nem olvastátok a korábbi cikkünket a témában (Kalória helyett számolj növényeket a Funky Foresttel!), kezdjétek itt az olvasást!...
Számolj növényeket kalóriák helyett a Funky Foresttel!
Mirgai Zita dietetikus írása Azok az újévi fogadalmak Január közepén-végén, amikor már talán kezdenek ritkulni az életmódváltásra buzdító hirdetések és kezd fogyni a lelkesedés a fogadalmak betartásával kapcsolatban, ideje realisztikus célokat kitűzni magunk elé....
A napfény vitaminját télen pótolni kell!
Mirgai Zita dietetikus írása Bár még olykor élvezhetjük a kellemes kora téli napsütést, ez már nem elég ahhoz, hogy a szervezetünk előállítsa a megfelelő mennyiségű D-vitamint, így ebben a cikkben az étrend-kiegészítés fontosságára szeretném felhívni a figyelmet....
Egészséges szendvicsek – Funky Forest tippek
Az ősz sokunk számára kihívásokkal teli az iskolába való visszarázódás, vagy a munkahelyi teendők miatt. Talán a hónap végére sokan már odáig is eljutottak, hogy az elintéznivalók közepette ételt csomagolni sem marad energiájuk, így reggelire/ebédre/uzsonnára az első...
Örökölt tulajdonságok vagy környezeti hatások? Az epigenetika rejtelmei
Az epigenetika háttere és tudománya, Funky Forest
Mikroműanyagok és káros hatásaik
Júliusban sok szó esett a "műanyagmentes júliusról", de valahogy idén kisebb volt a lendülete a #plasticfreejuly kihívásnak. Annyi minden történik manapság a nagyvilágban, hogy nem jut időnk 1 hónap alatt sem arra, hogy utolérjük az egy hónapos kampányt. Ha neked sem...
Füstölés, grillezés, károsanyagok?
Füstölés, grillezés, károsanyagok? Még tart a grillszezon, de azok se pörgessenek tovább, akik nem grilleznek otthon, vagy vendégségben, étteremben sem fogyasztanak ilyen ételeket, mert mindennapi konyhai folyamatokról is szó lesz. Policiklusos aromás szénhidrogének...
A belek csodálatos világa – a mikrobiom
A BELEK CSODÁLATOS VILÁGA - A MIKROBIOM A mikrobiom olyan szinten került be a köztudatba, annyit beszélünk róla a mindennapjainkban, mintha mindannyian máris táplálkozás szakértők lennénk. Érdeklődésünk nagyon is érthető, hiszen ez manapság a táplálkozástudomány és...