Barion Pixel
Viseld a szíveden! – Érthetően a szív egészségéről

Viseld a szíveden! – Érthetően a szív egészségéről

Szívegészségről érthetően!  Mirgai Zita dietetikus írása Mostani bejegyzésünkben a  hétköznapi szívegészségről lesz szó. Néha úgy érezhetjük, hogy szinte bizserget, ahogy a vér kering az ereinkben.  De a keringés nem csak ilyenkor, hanem a hétköznapokban is...

bővebben
Számolj növényeket kalóriák helyett a Funky Foresttel!

Számolj növényeket kalóriák helyett a Funky Foresttel!

Mirgai Zita dietetikus írása Azok az újévi fogadalmak Január közepén-végén, amikor már talán kezdenek ritkulni az életmódváltásra buzdító hirdetések és kezd fogyni a lelkesedés a fogadalmak betartásával kapcsolatban, ideje realisztikus célokat kitűzni magunk elé....

bővebben
A napfény vitaminját télen pótolni kell!

A napfény vitaminját télen pótolni kell!

 Mirgai Zita dietetikus írása Bár még olykor élvezhetjük a kellemes kora téli napsütést, ez már nem elég ahhoz, hogy a szervezetünk előállítsa a megfelelő mennyiségű D-vitamint, így ebben a cikkben az étrend-kiegészítés fontosságára szeretném felhívni a figyelmet....

bővebben
Egészséges szendvicsek  – Funky Forest tippek

Egészséges szendvicsek – Funky Forest tippek

Az ősz sokunk számára kihívásokkal teli az iskolába való visszarázódás, vagy a munkahelyi teendők miatt. Talán a hónap végére sokan már odáig is eljutottak, hogy az elintéznivalók közepette ételt csomagolni sem marad energiájuk, így reggelire/ebédre/uzsonnára az első...

bővebben
Mikroműanyagok és káros hatásaik

Mikroműanyagok és káros hatásaik

Júliusban sok szó esett a "műanyagmentes júliusról", de valahogy idén kisebb volt a lendülete a #plasticfreejuly kihívásnak. Annyi minden történik manapság a nagyvilágban, hogy nem jut időnk 1 hónap alatt sem arra, hogy utolérjük az egy hónapos kampányt. Ha neked sem...

bővebben
Füstölés, grillezés, károsanyagok?

Füstölés, grillezés, károsanyagok?

Füstölés, grillezés, károsanyagok? Még tart a grillszezon, de azok se pörgessenek tovább, akik nem grilleznek otthon, vagy vendégségben, étteremben sem fogyasztanak ilyen ételeket, mert mindennapi konyhai folyamatokról is szó lesz. Policiklusos aromás szénhidrogének...

bővebben
A belek csodálatos világa  –  a mikrobiom

A belek csodálatos világa – a mikrobiom

A BELEK CSODÁLATOS VILÁGA - A MIKROBIOM A mikrobiom olyan szinten került be a köztudatba, annyit beszélünk róla a  mindennapjainkban, mintha mindannyian máris táplálkozás szakértők lennénk. Érdeklődésünk nagyon is érthető, hiszen ez manapság a táplálkozástudomány és...

bővebben